Legea nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie

1. Ajutorul pentru încălzirea locuinței

Familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei pe fiecare membru sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei, pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinței în sezonul rece (perioada de 5 luni cuprinsă între data de 1 noiembrie a anului curent şi data de 31 martie a anului următor).

Cererea și declarația pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, se depun începând cu data de 14 octombrie 2022 la sediul Direcției de Asistență Socială Măcin, din strada Cetății, nr. 19 (intrare prin str. Rahovei).

În situația în care consumatorii vulnerabili îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzire, stabilirea dreptului se face după cum urmează:

a). începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 ale lunii respective;

b). începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20 ale lunii respective.

2. Suplimentul pentru energie

Familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei pe fiecare membru sau persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 2.053 lei vor putea solicita suplimentul pentru energie. Acesta se acordă lunar, în sumă fixă, pe toată perioada anului și vizează consumul de energie electrică, de combustibili solizi şi petrolieri, de gaze naturale şi energie termică.

Formularul de cerere și declarația pe propria răspundere sunt disponibile la sediul Direcției de Asistență Socială Măcin, sau pe pagina de Internet: das.macin.ro

Începând cu data de 14 octombrie 2022, dosarele se vor depune la sediul Direcției de Asistență Socială Măcin, din strada Cetății, nr. 19 (intrare din strada Rahovei).

Program primire dosare:
Luni – Joi: 08:00 – 16:00
Vineri: 08:00 – 13:00

descarcă anunțul (.pdf)